• Pand Wittich & Visser
  • werkplaats

Wittich & Visser

Ingenieursbureau Wittich & Visser, opgericht in 1924, produceert, assembleert en installeert meteorologische sensoren en systemen. We hebben ons eigen programma betaalbare meteorologische sensoren van hoge kwaliteit: het Meteo M&R programma. Wittich & Visser is tevens distributeur in de Benelux voor kwaliteitsmerken als Gill Instruments, Scintec en Radiometrics.

Wittich & Visser kan complete systemen verzorgen voor iedere toepassing waar meteorologische metingen nodig zijn. Bijvoorbeeld voor meteorologisch onderzoek van surface layer tot upper air of routine-weerobservaties.

Wittich & Visser is een uitstekende partner voor (inter)nationale tenders, ook als conventionele meteorologische apparatuur wordt gevraagd (thermometers, barografen e.d.).

ISO

Wittich & Visser is ISO:9001 gecerticificeerd

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht in 1924 door Luitenant Lodewijk Wittich en Gouverneur Piet Visser en is sinds die tijd gespecialiseerd in wetenschappelijke en meteorologische instrumenten.

In 1898 ging Lt. Lodewijk Wittich op 40-jarige leeftijd met pensioen uit het K.N.I.L-leger in Nederlands Indië. Drie keer werd hij onderscheiden, waaronder met de militaire Willemsorde. Hij vestigde zich in Den Haag en op 1 januari 1899 begon hij een bedrijf in sportartikelen, militaire materialen (doelen, zakmessen) en wetenschappelijke instrumenten (stereoscopen).

Wittich & VisserIn 1923 ging mr. Pieter Visser op 47-jarige leeftijd met pensioen als gouverneur in Nederlands Indië. De Visserfamilie vestigde zich in Den Haag en kwam naast Lodewijk Wittich te wonen. Het buurmanschap resulteerde in 1924 in een partnerschap toen ze samen de firma Wittich & Visser oprichtten. Vanaf dit moment is het bedrijf gericht op wetenschappelijke en meteorologische instrumenten.

Sinds 1926 is het bedrijf exclusief vertegenwoordiger van de befaamde Berlijnse instrumentenfabriek Rudolph Fuess. Belangrijke klanten waren het KNMI, het leger, textielfabrieken en steenkoolmijnen. Veel van deze industrie is verdwenen, maar de interesse in en behoefte vaan aan meteorologische instrumenten is door de jaren heen alleen maar gegroeid.

Vandaag de dag heeft Wittich & Visser systemen voor oppervlaktemetingen, boundary layer en upper air. Remote sensing profilers gebaseerd op radar, ultrasound geluidsgolven, microgolven, scintillisatie van licht, infrarood, lyman alpha etc. Toepassingen zijn te vinden in: wetenschappelijk onderzoek, defensie, gebouwautomatisering, kassenbouw, weeramateurs etc.

Merken & Leveranciers

Wittich & Visser werkt alleen samen met kwaliteitsmerken en -bedrijven. We leveren de volgende merken naast ons huismerk Meteo M&R: